CS PL DE
piskari.cz - ikona - wspinając się, nie niszczę skały piskari.cz - ikona - nie mylę skały ze ścianką wspinaczkową (np. nie asekuruję się na wędkę) piskari.cz - ikona - nie używam UFO piskari.cz - ikona - nie używam magnezji

nie pamiętam hasła

 

Petr John (Jony)

jony@piskari.cz

liczba komentarze : 1056,   liczba zdjęć : 186,   liczba artykuły : 11
Adršpašský hnusák (body) : 57


ARTYKUŁY

Radnice aneb hra pokračuje

Radnice aneb hra pokračuje Ve čtvrtek 4. července 2019 jsme s Karlem pod Radnicí brzy. Ve 4:30 nastupujeme do Hladového koutu...
Radnice aneb hra pokračuje.

Tatry, Gerlachovský štít, Drlík - Orolín (V+,A3) volně

Tatry, Gerlachovský štít, Drlík - Orolín (V+,A3) volně 11.2.2017 jsme s Karlem po 8pm vyrazili z Police směr Gerlach, zkusit vylízt dlouhou linii od Drlíka s Orolínem. Po jedné tlamě to se povedlo i volně. Tatry, Gerlachovský štít, Drlík - Orolín (V+,A3) volně.




Trychtýř alias Memento mori na Piz Badile

Trychtýř alias Memento mori na Piz Badile Ve dnech 24. až 26. srpna 1981 se Josef Rybička, Jan Šimon a Ladislav Škalda odvážili něčeho, o čem nikdo před nimi – s výjimkou Jeana Fuchse a Raymonda Monneye v roce 1948 a skupiny Francouzů v čele s Mauricem Herzogem v roce 1949 – vážněji neuvažoval: přímo prostoupit zářezem, který odvádí vodu z velkého kuloáru (trychtýře) severovýchodní stěny, a dále pokračovat samotným trychtýřem... Trychtýř alias Memento mori na Piz Badile.

Pegas aneb všechny spáry nonstop

Pegas aneb všechny spáry nonstop Původně myšlenka Jirky absolvovat přípravku na Excalibura v Yosech na Pegasovi se sice před odletem do USA neuskutečnila, ale brouk v hlavě zůstal...
Pegas aneb všechny spáry nonstop.




Yosemite 2011

Yosemite 2011 Trochu adaptace po okolí a konečně přípravy na Excalibura, který nám Jirka přidělil. Jen počasí nestabilní. Plánem bylo pofixovat první 3 nebo 4 délky, vysprchovat se a odpíchnout se. Odpolední bouřky nám start ale protahovaly. Yosemite 2011.

Atol – Srdcová záležitost

Atol – Srdcová záležitost Konečně chladné podzimní dny. Jen nebezpečí mlhy, která se často po čtvrté odpolední šíří Teplickým údolím. V pátečním odpoledni jsme tu sami. Pod Atolem stojíme poprvé. Linie Srdcové záležitosti je víc do kopce, než jsem si představoval. Atol – Srdcová záležitost.




Tatranské "HAZARDOVÁNÍ"

Tatranské "HAZARDOVÁNÍ" Nevěřícně jsem koukal, jak si Smolko nazouvá lezečky a začíná se potýkat s první délkou. Dávat jištění z volné pozice bylo někde dost naprd, lezečky ztuhly, ruce taky, zasněžená police, padání se jevilo jako nepohodlné. Tatranské "HAZARDOVÁNÍ".

Americké písky 2012

Americké písky 2012 Red-Rocks, Indian-Creek, Zion, Castle Valley, ... Fotoreport z lezení na amerických píscích v podání kamarádů Marianny s Martinem, které jsme poznali ve francouzském Annotu. Americké písky 2012.




Zahradní slavnosti 2010

Zahradní slavnosti 2010 Při listování starými dodatky k malé šedivé bibli Ádru jsem se opět dostal k Saské hlavě, přesněji k cestě Zahradní slavnosti. Starý VIIb. Tato cesta se mi vryla do paměti svým dlouhým popisem na několik řádků. Údolní stěna Saské hlavy patří bezesporu k největším stěnám adršpašských skal. Zahradní slavnosti 2010.

Akce Bonbonek 2004

Akce Bonbonek 2004 Zadání úkolu znělo jasně – přetlouct Bonbonek. Nevelká věž ve Vstupním obvodu, hned na začátku široké cesty v kopečku, kde je kumulace turistů zajištěna. Problém Bonbonku tkví v tom, že na něj vedou jen dvě cesty – Bíbův sen od Volhejna, Mocka a Kožíka s Cikánem za VIIIc ... Akce Bonbonek 2004.




Yosemite - květen 2008

Yosemite - květen 2008 Třetí den nebo čtvrtý? Těžko říct, po pár dnech se to sleje a jen datum na hodinkách nás občas udržel v kontaktu se světem dole. Zajímavý a skvělý pocit. Na vršek jsme se dostali 5. den v noci. Yosemite - květen 2008.



piskari.cz

Portal powstał dla ludzi, którzy nie tylko chcą uzyskać informacje na temat specyficznej wspinaczki piaskowcowej w Polickiej pánvi, ale i dla tych, którzy chcą się takimi istotnymi informacjami o drogach i miejscach podzielić. O piskari.cz.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.