CS PL DE
piskari.cz - ikona - lezu s ohledem na skálu piskari.cz - ikona - nepletu si skálu s umělou stěnou (např. nelezu toprope) piskari.cz - ikona - nepoužívám UFO piskari.cz - ikona - nepoužívám magnézium

zapomenuté heslo

 

Aleš Procházka (Alešák)

Kdykoli se jen dotknu skály, tak je to jednoduše poezie v pohybu. Lezu jako Antoine de Saint–Exupéry a píšu jako Chris Sharma. Miluju písky, od Broumovska přes Český ráj až po Česko–saské Švýcarsko. Ochotně nalezu do spáry jakéhokoli rozměru, kdejaké stěny i rajbáku. Navíc jsem zábavný společník a ohleduplný gentleman. Kdyby byla polovina mužů jako já, hned by byl svět veselejší.

alesak zavinac piskari tecka cz

počet komentářů : 677,   počet fotek : 283,   počet článků : 8
Adršpašský hnusák (body) : 36


ČLÁNKY

Velryba

Velryba Na písku, zejména u tradičních cest, často nejde o klasifikaci, jako spíše o konkrétní cestu. Cítím velký rozdíl mezi "Vylezl jsem nějaké VIIIa" a "Vylezl jsem Torturu na Karlíka nebo Krvavou na Kata". Více v článku Velryba.

Ohlédnutí za loňskými písky

Ohlédnutí za loňskými písky Jaro bylo stejné jako 70. léta v Československu – stálo to s prominutím za hovno. Na konci března pokryla vršky pískovcových věží bílá čepice a nezbylo než čekat doma u kamen. Ti, co chodí do práce jak do Kolbenky si mohli oprávněně Více v článku Ohlédnutí za loňskými písky.




Wadi Rum 2013

Wadi Rum 2013 Ale, ale, nedělej překvapeného. Snad sis nemyslel, že po tom tříkrokovém bouldru dole máš tuhlé délku v kapse. Zavzpomínej, jak pečlivě jsi založil poslední smyčku, na kterou už skoro ani nevidíš. Znovu si přemítni v hlavě sled kroků - program, který jsi narychlo vymysel během toho, co ti neuvěřitelně natékaly bandasky. Více v článku Wadi Rum 2013.

Skříň

Skříň Jak se ti písek zaryje pod kůži, už se ho nezbavíš ...
Popěvek legendární písně "Jenom jednou jede vlak, život - to je Adršpach" je pravdivý jen z půlky. Vlak totiž (přinejmenším do Ádru) jezdí častěji ...
Skříň by se dala snadno přirovnat k některým ženám; má úžasné tvary, umí nalákat, někteří o ní sní, nezkušené ovšem dokáže potrápit ... Více v článku Skříň.




Grampians 2011

Grampians 2011 "Hele, tak jeďte do Grampians, tam jsou super sportovky", radí David, který rád leze sportovky (a který nikdy nebyl v Grampians). Alešák celý rok padal do smyček, aby se nebál. Naky celý rok nenosila podpatky, aby se jí dobře lezly rajbáky. A tak zabalili bágly a jeli se na celé září na ty jejich skály podívat. Více v článku Grampians 2011.

Vzpomínka

Vzpomínka Jejda to už je hodin. Slaňujeme a utíkáme k hospodě Lesní zátiší u vstupu do skal, kde má každou chvíli začít bezva divadlo. Sasíci, Jony a kumpáni už čekají, na smluvený sraz pod Stožárovou věží přicházíme akorát včas. Ještě přebrodit ledový potok a jde se na věc. Vydatné stavění, kdo neviděl, nepochopí. Více v článku Vzpomínka.




Český pískomil - Příhrazy

Český pískomil - Příhrazy S Viktorem jsme znovuobjevili krásu Příhrazských skal; jsou tu slušně zajištěné cesty stejně jako klasické výstupy, stěnovky po dírkách, krásné spáry bez zbytečných chytů i morálové lámačky. Více v článku Český pískomil - Příhrazy.

Život to je Adršpach

Život to je Adršpach Adršpach. Kdo by ho neznal. V nepřehledných roklích tu stojí po kupě skoro 2000 věží. Některé snadno dosažitelné, jiné jen pro několik vyvolených. Více v článku Život to je Adršpach.






piskari.cz

Portál vznikl pro lidi, kteří se nejen chtějí informovat o specifickém pískovcovém lezení v Polické pánvi, ale i pro ty, kdo se na relevantních informacích o cestách a lokalitách chtějí podílet. Další informace o nás.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.