CS PL DE
piskari.cz - ikona - lezu s ohledem na skálu piskari.cz - ikona - nepletu si skálu s umělou stěnou (např. nelezu toprope) piskari.cz - ikona - nepoužívám UFO piskari.cz - ikona - nepoužívám magnézium

zapomenuté heslo

 

Pavlína (Pavlína)

hore zdar

pavluucha@gmail.com

počet komentářů : 91,   počet fotek : 27,   počet článků : 10
Adršpašský hnusák (body) : 53


ČLÁNKY

Léto v Tatrách: Direttissima na Malý Kežmarský štít

Léto v Tatrách: Direttissima na Malý Kežmarský štít V polovině července jsme s Táňou vylezly Direttissimu v severní stěně Malého Kežmarského štítu. Před neuvěřitelnými šedesáti lety, v září 1963 si směr vyhlédli a přelezli Ján Ďuraňa, Karel Kokša Hauschke, Pavel Pavouk Pochylý a Jiří Pytlík Unger. Více v článku Léto v Tatrách: Direttissima na Malý Kežmarský štít.

Červo

Červo Marošova poslední návštěva Ádru. Těšila jsem se, že si o ní přečtu na jejich oddílovém webu, tak jako jsem sledovala jeho lezení v desítkách článků předtím. Jak by mě mohlo napadnout, že o ní budu psát já? Více v článku Červo.




Moje poprvé: Týden v Chamonix

Moje poprvé: Týden v Chamonix Týdenní plán kempování pod Envers měl něco do sebe. Za týden, když byl čas na návrat, jsem zapomněla, jaká byla pod Envers cesta, i kolik hodin jsme to vlastně šli, kolik vážily naše krysy a kolik metrů převýšení jsme absolvovali.
Více v článku Moje poprvé: Týden v Chamonix.

Šťastných sedm v roce 2014

Šťastných sedm v roce 2014 Přesně před rokem, v prosinci, nastal čas na rekapitulaci roku 2014. Rekapitulace to byla stručná: Z lezeckého pohledu strašný. Asi nejhorší od té doby, co lezu.
Více v článku Šťastných sedm v roce 2014.




Repete

Repete Cesta s názvem Repete si přímo říká o opakování. Bylo poněkud neplánované... a o to překvapivější. Více v článku Repete.

Via del Fratello 2013

Via del Fratello 2013 Před patnácti lety, obchod Hudy v Brně. Pohorky po babičce odešly, potřebuju nové, na občasné zimní i letní hobby–výlety, a taky v Brně je v zimě vždycky šílená břečka a gumáky ještě nejsou v módě. Vybírám Hanwegy za pět tisíc. Více v článku Via del Fratello 2013.




Viva Pískomil

Viva Pískomil Je začátek dubna 2013, jedeme z jednoho z posledních letošních výjezdů na běžky do Krkonoš, stavujeme se u Iwoše ve Vrchlabí. V útulném zahradním domku hoří kamna, pes se k nám tulí a vzniká plán, že si s Iwošem každý z nás letos vyleze Pískomila. Více v článku Viva Pískomil.

Voilà la France

Voilà la France Je tak trochu opředený tajemstvím. To je tam, co se boulderuje? Prý tam mají jenom vrtané cesty? Nejsou to nějaké kvaky a nafouklá bublina? Že prý se tam leze výhradně po vlastním a jsou tam i stometrové cesty. Tak to mě podrž, to je už úplná novinářská kachna. Voilà, není, to všechno může být Annot. Více v článku Voilà la France.




Welcome to Jordan! Aneb v moři pískovcových hor

Welcome to Jordan! Aneb v moři pískovcových hor Po týdnu už jsme rozkoukaní a rozlezení, takže se pouštíme do tří velkých stěn, Jebel Rum, Nasrani Nord a nakonec Jebel Nasrani, kdo se v tom má vyznat. Utěšuju se tím, že to mám aspoň dobře spočítané ... Více v článku Welcome to Jordan! Aneb v moři pískovcových hor.

48 hodin la Macocha

48 hodin la Macocha Je 16. prosince 15:30, mířím z práce na vlak do Brna, sraz s Petrem na trase. Všechno je jinak, letošní zimní lezení v Macoše je úředně posvěceno. Během půldne jsme posháněli chybějící matroš a sbalili. Více v článku 48 hodin la Macocha.






piskari.cz

Portál vznikl pro lidi, kteří se nejen chtějí informovat o specifickém pískovcovém lezení v Polické pánvi, ale i pro ty, kdo se na relevantních informacích o cestách a lokalitách chtějí podílet. Další informace o nás.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.