CS PL DE
piskari.cz - ikona - wspinając się, nie niszczę skały piskari.cz - ikona - nie mylę skały ze ścianką wspinaczkową (np. nie asekuruję się na wędkę) piskari.cz - ikona - nie używam UFO piskari.cz - ikona - nie używam magnezji

nie pamiętam hasła

 

Aleš Procházka (Alešák)

Kdykoli se jen dotknu skály, tak je to jednoduše poezie v pohybu. Lezu jako Antoine de Saint–Exupéry a píšu jako Chris Sharma. Miluju písky, od Broumovska přes Český ráj až po Česko–saské Švýcarsko. Ochotně nalezu do spáry jakéhokoli rozměru, kdejaké stěny i rajbáku. Navíc jsem zábavný společník a ohleduplný gentleman. Kdyby byla polovina mužů jako já, hned by byl svět veselejší.

alesak zavinac piskari tecka cz

liczba komentarze : 677,   liczba zdjęć : 283,   liczba artykuły : 8
Adršpašský hnusák (body) : 36


ARTYKUŁY

Velryba

Velryba Na písku, zejména u tradičních cest, často nejde o klasifikaci, jako spíše o konkrétní cestu. Cítím velký rozdíl mezi "Vylezl jsem nějaké VIIIa" a "Vylezl jsem Torturu na Karlíka nebo Krvavou na Kata". Velryba.

Ohlédnutí za loňskými písky

Ohlédnutí za loňskými písky Jaro bylo stejné jako 70. léta v Československu – stálo to s prominutím za hovno. Na konci března pokryla vršky pískovcových věží bílá čepice a nezbylo než čekat doma u kamen. Ti, co chodí do práce jak do Kolbenky si mohli oprávněně Ohlédnutí za loňskými písky.




Wadi Rum 2013

Wadi Rum 2013 Ale, ale, nedělej překvapeného. Snad sis nemyslel, že po tom tříkrokovém bouldru dole máš tuhlé délku v kapse. Zavzpomínej, jak pečlivě jsi založil poslední smyčku, na kterou už skoro ani nevidíš. Znovu si přemítni v hlavě sled kroků - program, který jsi narychlo vymysel během toho, co ti neuvěřitelně natékaly bandasky. Wadi Rum 2013.

Skříň

Skříň Jak se ti písek zaryje pod kůži, už se ho nezbavíš ...
Popěvek legendární písně "Jenom jednou jede vlak, život - to je Adršpach" je pravdivý jen z půlky. Vlak totiž (přinejmenším do Ádru) jezdí častěji ...
Skříň by se dala snadno přirovnat k některým ženám; má úžasné tvary, umí nalákat, někteří o ní sní, nezkušené ovšem dokáže potrápit ... Skříň.




Grampians 2011

Grampians 2011 "Hele, tak jeďte do Grampians, tam jsou super sportovky", radí David, který rád leze sportovky (a který nikdy nebyl v Grampians). Alešák celý rok padal do smyček, aby se nebál. Naky celý rok nenosila podpatky, aby se jí dobře lezly rajbáky. A tak zabalili bágly a jeli se na celé září na ty jejich skály podívat. Grampians 2011.

Vzpomínka

Vzpomínka Jejda to už je hodin. Slaňujeme a utíkáme k hospodě Lesní zátiší u vstupu do skal, kde má každou chvíli začít bezva divadlo. Sasíci, Jony a kumpáni už čekají, na smluvený sraz pod Stožárovou věží přicházíme akorát včas. Ještě přebrodit ledový potok a jde se na věc. Vydatné stavění, kdo neviděl, nepochopí. Vzpomínka.




Český pískomil - Příhrazy

Český pískomil - Příhrazy S Viktorem jsme znovuobjevili krásu Příhrazských skal; jsou tu slušně zajištěné cesty stejně jako klasické výstupy, stěnovky po dírkách, krásné spáry bez zbytečných chytů i morálové lámačky. Český pískomil - Příhrazy.

Život to je Adršpach

Život to je Adršpach Adršpach. Kdo by ho neznal. V nepřehledných roklích tu stojí po kupě skoro 2000 věží. Některé snadno dosažitelné, jiné jen pro několik vyvolených. Život to je Adršpach.






piskari.cz

Portal powstał dla ludzi, którzy nie tylko chcą uzyskać informacje na temat specyficznej wspinaczki piaskowcowej w Polickiej pánvi, ale i dla tych, którzy chcą się takimi istotnymi informacjami o drogach i miejscach podzielić. O piskari.cz.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.