CS PL DE
piskari.cz - ikona - beim Klettern nehme ich Rücksicht auf den Felsen piskari.cz - ikona - ich verwechsle den Felsen nicht mit künstlicher Wand (z. B. kein Toprope) piskari.cz - ikona - ich verwende kein UFO piskari.cz - ikona - ich verwende kein Magnesia

vergessenes passwort

 

Pavlína (Pavlína)

hore zdar

pavluucha@gmail.com

kommentareanzahl : 91,   fotoanzahl : 27,   artikelanzahl : 10
Adršpašský hnusák (body) : 53


ARTIKEL

Léto v Tatrách: Direttissima na Malý Kežmarský štít

Léto v Tatrách: Direttissima na Malý Kežmarský štít V polovině července jsme s Táňou vylezly Direttissimu v severní stěně Malého Kežmarského štítu. Před neuvěřitelnými šedesáti lety, v září 1963 si směr vyhlédli a přelezli Ján Ďuraňa, Karel Kokša Hauschke, Pavel Pavouk Pochylý a Jiří Pytlík Unger. Léto v Tatrách: Direttissima na Malý Kežmarský štít.

Červo

Červo Marošova poslední návštěva Ádru. Těšila jsem se, že si o ní přečtu na jejich oddílovém webu, tak jako jsem sledovala jeho lezení v desítkách článků předtím. Jak by mě mohlo napadnout, že o ní budu psát já? Červo.




Moje poprvé: Týden v Chamonix

Moje poprvé: Týden v Chamonix Týdenní plán kempování pod Envers měl něco do sebe. Za týden, když byl čas na návrat, jsem zapomněla, jaká byla pod Envers cesta, i kolik hodin jsme to vlastně šli, kolik vážily naše krysy a kolik metrů převýšení jsme absolvovali.
Moje poprvé: Týden v Chamonix.

Šťastných sedm v roce 2014

Šťastných sedm v roce 2014 Přesně před rokem, v prosinci, nastal čas na rekapitulaci roku 2014. Rekapitulace to byla stručná: Z lezeckého pohledu strašný. Asi nejhorší od té doby, co lezu.
Šťastných sedm v roce 2014.




Repete

Repete Cesta s názvem Repete si přímo říká o opakování. Bylo poněkud neplánované... a o to překvapivější. Repete.

Via del Fratello 2013

Via del Fratello 2013 Před patnácti lety, obchod Hudy v Brně. Pohorky po babičce odešly, potřebuju nové, na občasné zimní i letní hobby–výlety, a taky v Brně je v zimě vždycky šílená břečka a gumáky ještě nejsou v módě. Vybírám Hanwegy za pět tisíc. Via del Fratello 2013.




Viva Pískomil

Viva Pískomil Je začátek dubna 2013, jedeme z jednoho z posledních letošních výjezdů na běžky do Krkonoš, stavujeme se u Iwoše ve Vrchlabí. V útulném zahradním domku hoří kamna, pes se k nám tulí a vzniká plán, že si s Iwošem každý z nás letos vyleze Pískomila. Viva Pískomil.

Voilà la France

Voilà la France Je tak trochu opředený tajemstvím. To je tam, co se boulderuje? Prý tam mají jenom vrtané cesty? Nejsou to nějaké kvaky a nafouklá bublina? Že prý se tam leze výhradně po vlastním a jsou tam i stometrové cesty. Tak to mě podrž, to je už úplná novinářská kachna. Voilà, není, to všechno může být Annot. Voilà la France.




Welcome to Jordan! Aneb v moři pískovcových hor

Welcome to Jordan! Aneb v moři pískovcových hor Po týdnu už jsme rozkoukaní a rozlezení, takže se pouštíme do tří velkých stěn, Jebel Rum, Nasrani Nord a nakonec Jebel Nasrani, kdo se v tom má vyznat. Utěšuju se tím, že to mám aspoň dobře spočítané ... Welcome to Jordan! Aneb v moři pískovcových hor.

48 hodin la Macocha

48 hodin la Macocha Je 16. prosince 15:30, mířím z práce na vlak do Brna, sraz s Petrem na trase. Všechno je jinak, letošní zimní lezení v Macoše je úředně posvěceno. Během půldne jsme posháněli chybějící matroš a sbalili. 48 hodin la Macocha.






piskari.cz

Das Portal ist nicht nur für die Leute entstanden, sie sich über die Besonderheiten des Sandsteinkletterns in der Umgebung von Police informieren möchten, sondern auch für diejenigen, die sich an den relevanten Informationen über die Routen und Lokalitäten beteiligen möchten. Weitere Informationen über das Projekt.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.