CS PL DE
piskari.cz - ikona - beim Klettern nehme ich Rücksicht auf den Felsen piskari.cz - ikona - ich verwechsle den Felsen nicht mit künstlicher Wand (z. B. kein Toprope) piskari.cz - ikona - ich verwende kein UFO piskari.cz - ikona - ich verwende kein Magnesia

vergessenes passwort

 

Petr John (Jony)

jony@piskari.cz

kommentareanzahl : 1056,   fotoanzahl : 186,   artikelanzahl : 11
Adršpašský hnusák (body) : 57


ARTIKEL

Radnice aneb hra pokračuje

Radnice aneb hra pokračuje Ve čtvrtek 4. července 2019 jsme s Karlem pod Radnicí brzy. Ve 4:30 nastupujeme do Hladového koutu...
Radnice aneb hra pokračuje.

Tatry, Gerlachovský štít, Drlík - Orolín (V+,A3) volně

Tatry, Gerlachovský štít, Drlík - Orolín (V+,A3) volně 11.2.2017 jsme s Karlem po 8pm vyrazili z Police směr Gerlach, zkusit vylízt dlouhou linii od Drlíka s Orolínem. Po jedné tlamě to se povedlo i volně. Tatry, Gerlachovský štít, Drlík - Orolín (V+,A3) volně.




Trychtýř alias Memento mori na Piz Badile

Trychtýř alias Memento mori na Piz Badile Ve dnech 24. až 26. srpna 1981 se Josef Rybička, Jan Šimon a Ladislav Škalda odvážili něčeho, o čem nikdo před nimi – s výjimkou Jeana Fuchse a Raymonda Monneye v roce 1948 a skupiny Francouzů v čele s Mauricem Herzogem v roce 1949 – vážněji neuvažoval: přímo prostoupit zářezem, který odvádí vodu z velkého kuloáru (trychtýře) severovýchodní stěny, a dále pokračovat samotným trychtýřem... Trychtýř alias Memento mori na Piz Badile.

Pegas aneb všechny spáry nonstop

Pegas aneb všechny spáry nonstop Původně myšlenka Jirky absolvovat přípravku na Excalibura v Yosech na Pegasovi se sice před odletem do USA neuskutečnila, ale brouk v hlavě zůstal...
Pegas aneb všechny spáry nonstop.




Yosemite 2011

Yosemite 2011 Trochu adaptace po okolí a konečně přípravy na Excalibura, který nám Jirka přidělil. Jen počasí nestabilní. Plánem bylo pofixovat první 3 nebo 4 délky, vysprchovat se a odpíchnout se. Odpolední bouřky nám start ale protahovaly. Yosemite 2011.

Atol – Srdcová záležitost

Atol – Srdcová záležitost Konečně chladné podzimní dny. Jen nebezpečí mlhy, která se často po čtvrté odpolední šíří Teplickým údolím. V pátečním odpoledni jsme tu sami. Pod Atolem stojíme poprvé. Linie Srdcové záležitosti je víc do kopce, než jsem si představoval. Atol – Srdcová záležitost.




Tatranské "HAZARDOVÁNÍ"

Tatranské "HAZARDOVÁNÍ" Nevěřícně jsem koukal, jak si Smolko nazouvá lezečky a začíná se potýkat s první délkou. Dávat jištění z volné pozice bylo někde dost naprd, lezečky ztuhly, ruce taky, zasněžená police, padání se jevilo jako nepohodlné. Tatranské "HAZARDOVÁNÍ".

Americké písky 2012

Americké písky 2012 Red-Rocks, Indian-Creek, Zion, Castle Valley, ... Fotoreport z lezení na amerických píscích v podání kamarádů Marianny s Martinem, které jsme poznali ve francouzském Annotu. Americké písky 2012.




Zahradní slavnosti 2010

Zahradní slavnosti 2010 Při listování starými dodatky k malé šedivé bibli Ádru jsem se opět dostal k Saské hlavě, přesněji k cestě Zahradní slavnosti. Starý VIIb. Tato cesta se mi vryla do paměti svým dlouhým popisem na několik řádků. Údolní stěna Saské hlavy patří bezesporu k největším stěnám adršpašských skal. Zahradní slavnosti 2010.

Akce Bonbonek 2004

Akce Bonbonek 2004 Zadání úkolu znělo jasně – přetlouct Bonbonek. Nevelká věž ve Vstupním obvodu, hned na začátku široké cesty v kopečku, kde je kumulace turistů zajištěna. Problém Bonbonku tkví v tom, že na něj vedou jen dvě cesty – Bíbův sen od Volhejna, Mocka a Kožíka s Cikánem za VIIIc ... Akce Bonbonek 2004.




Yosemite - květen 2008

Yosemite - květen 2008 Třetí den nebo čtvrtý? Těžko říct, po pár dnech se to sleje a jen datum na hodinkách nás občas udržel v kontaktu se světem dole. Zajímavý a skvělý pocit. Na vršek jsme se dostali 5. den v noci. Yosemite - květen 2008.



piskari.cz

Das Portal ist nicht nur für die Leute entstanden, sie sich über die Besonderheiten des Sandsteinkletterns in der Umgebung von Police informieren möchten, sondern auch für diejenigen, die sich an den relevanten Informationen über die Routen und Lokalitäten beteiligen möchten. Weitere Informationen über das Projekt.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.