CS PL DE
piskari.cz - ikona - lezu s ohledem na skálu piskari.cz - ikona - nepletu si skálu s umělou stěnou (např. nelezu toprope) piskari.cz - ikona - nepoužívám UFO piskari.cz - ikona - nepoužívám magnézium

zapomenuté heslo

 

Tomáš (nosicek)

tomas.nosek@mail.com

počet komentářů : 362,   počet fotek : 41,   počet článků : 5
Adršpašský hnusák (body) : 7


ČLÁNKY

Nesthorn - V hřeben (D-, 3822 m.n.m.)

Nesthorn - V hřeben (D-, 3822 m.n.m.) Při překonávání okrajové trhliny se trochu zasekneme a ztratíme dost času, ale nakonec se vše zdaří a vyrážím hledat cestu skalní stěnou. Místy je krásná pevná žula, ale občas se člověk cítí jako v knihovně – chyty i stupy jsou vysunovací jako knížky a těžké pohorky sypou dolů jeden kámen za druhým. Více v článku Nesthorn - V hřeben (D-, 3822 m.n.m.).

Val Masino - Val Porcellizzo

Val Masino - Val Porcellizzo Úterý 9.srpna, 5:00 ráno – po dlouhém plánování, shánění matroše, parťáků a balení konečně zvoní budík. Rychlá snídaně a už Nelku a mě ochotný táta odváží na vlak v Trutnově, kde na nás čeká Pitel. Zjišťujeme, že oproti němu se nám povedlo výborně zabalit ... Více v článku Val Masino - Val Porcellizzo.




Ádr - školka k nezaplacení

Ádr - školka k nezaplacení Je tomu již pár let (možná pár a půl), když jsem se konečně dostal do skal poprvý s lanem jako náctiletý puberťák, pln očekávání. O půl osmé zvoní budík, po opici z tanečních jsem doběhl na vlak a už hurá Teplickým expresem směr Adršpach. Cestou klasická rozprava: "Tak co dneska polezem?" "Nevim... Něco najdem..." Více v článku Ádr - školka k nezaplacení.

Labský ledoborec

Labský ledoborec Skokem se dostáváme do mrazivého rána, ve kterém klepu kosu u hostince Dvoračka a čekám, až mě pánové vyzvednou. Pak se zalesknou světla, ukopnou mě přimrzlého a hurá směr Špindl. O kose na parkovišti a nudném šlapání po tmě po cestě Buď fit, kde si ještě můžete přečíst, kolik jste spálili kalorií, opouštíme značenou turistickou cestu a mizíme v houští. Více v článku Labský ledoborec.




Tennengebirge 2009

Tennengebirge 2009 Tak je to tu ... Pátek 14.srpna — v 15:00 je sraz u Martina a konečně začíná dlouho očekávaný lezecký výlet do Tennengebirge. S Jéžou přijíždíme na parkoviště u Renna jen o pět minut později, ale zatím tam čeká jen on. Více v článku Tennengebirge 2009.



piskari.cz

Portál vznikl pro lidi, kteří se nejen chtějí informovat o specifickém pískovcovém lezení v Polické pánvi, ale i pro ty, kdo se na relevantních informacích o cestách a lokalitách chtějí podílet. Další informace o nás.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.