CS PL DE
piskari.cz - ikona - lezu s ohledem na skálu piskari.cz - ikona - nepletu si skálu s umělou stěnou (např. nelezu toprope) piskari.cz - ikona - nepoužívám UFO piskari.cz - ikona - nepoužívám magnézium

zapomenuté heslo

 

Echt gold. Prdel Haliny Pavlovské VIIc  (Mákula — Amfiteátr — Teplice)

popis: Spárou nad turistickou cestou přes 3.Q na balkon. Dále širočinou od borovice a podél kruhů na vrchol.
datum prvovýstupu:
autor: P. Hrubý a I.Sedláček, J. Kanťák
charakter: rajbas | ruční spára | širočina


věž: Mákula, obvod: Amfiteátr, oblast: Teplice
Skalní záchranná služba Broumovsko — informace o stanovištích první pomoci

NOVÝ KOMENTÁŘ


Eventuelní pád by pravděpodobně neskončil dobře.   Za ty nervy se to vyplatí (je to o držku, ale nadherný lezení, který se nedá moc zajistit).   Normál.   Pěkné.   Echt gold.



KOMENTÁŘE

6.5.2018 15:15:02 Páša Echt gold.
Omlouvám se za případné chyby v popisu cesty, ale opisoval jsem si to na šťouradlo a čitelnost je nic moc. Spárka je pěkná pěsťovka co se u třetího kruhu rozšiřuje do širočiny. Třetí kruh je ale trochu vyhnanej víc stranou, asi aby se cestou dál netřelo moc lano a hůř se cvaká. Byl jsem zalezlej hloub ve spáře, kde to nejlíp drželo a kruh zaboha nemohl nahmatat. Nakonec jsem to risknul bez něj, ale za chvili mi došlo, a když jsem spárou jel dolů a chtěl si odskočit, ještě jsem tam plácl a náhodou ho chytnul. Příště to budu muset napravit čistě. Cesta i věž jsou ale moc pěkný a návštěvu si určitě zasloužej.
30.7.2020 7:58:33 nosicek Echt gold.
Luxusní cesta, na spárových VIIc celkem schůdná. 3.Q je daný fakt na hovno, jestli byl důvod tření lana při dalím lezení, tak tomu nerozumim, protože štand je stejně potřeba. Jinak po vylezení té super spodní spáry ještě čeká třešinka v podobě hladkého žlabu, což není ze země vidět a tam jsou úseky, kde to chce trochu klidnou hlavu. Ve vrcholovce je kulantní název "Zadeček Haliny Pavlovské."
5.6.2023 22:16:20 Smety Pěkné.
Krásná cesta. K prvnímu mi to teda dalo trochu zabrat, ale pak už to šlo. Třetí kruh mne nějak nedráždil. Cvakal se mi celkem dobře. Lezl jsem to bez štandu a nahoře to byl pěkný vopruz. Takže určitě zaštandovat.

FOTKY





CESTY NA VĚŽ

Echt gold. Prdel Haliny Pavlovské VIIc  () Mákula Amfiteátr (Teplice) 3 komentáře (5.6.2023)


piskari.cz

Portál vznikl pro lidi, kteří se nejen chtějí informovat o specifickém pískovcovém lezení v Polické pánvi, ale i pro ty, kdo se na relevantních informacích o cestách a lokalitách chtějí podílet. Další informace o nás.

info@piskari.cz

copyright©2024 PISKARI.CZ

Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych
Projekt je spolufinancován z prostředků ERDF prostřednictvím Euroregionu Glacensis v rámci projektu (registrační číslo: CZ.3.22/3.3.02/12.03472)
„Piskari.cz: propagace tradičního pískovcového lezení v Polické pánvi a Górach Stolowych“.